Overslaan en naar de inhoud gaan

ISO 27001 Integrated

€ 1.495
Docent
Categorie
Tijdsduur
16-48
Niveau
Begin
Prijs
€ 1.495

ISO 27001

Voor ieder bedrijf is informatiebeveiliging van belang. De ISO 27001 standaard is een internationaal normenkader voor informatiebeveiliging. ISO 27001 kan gebruikt worden om de informatiebeveiliging in te richten. Onze kennispartner Risklane heeft ruim 10 jaar ervaring met de inrichting van risicomanagement structuren, informatiebeveiliging en procesverbetering. Informatiebeveiliging moet altijd een toegevoegde waarde hebben, de organisatie wordt beter beheersbaar en ISO 27001 biedt mogelijkheden voor nieuwe klanten.

HLS structuur

In 2017 is de laatste ISO 27001 norm gepubliceerd. Deze norm is gebaseerd op de HLS structuur. HLS staat voor High Level Structure en refereert aan het initiatief om een ‘structuur op hoofdlijnen’ voor de managementsysteemnormen te ontwikkelen. De HLS structuur is gebaseerd op het plug-in model. Dit plug in model is de reactie van ISO op wensen vanuit de markt, om ervoor te zorgen dat de normen voor managementsystemen op elkaar aansluiten en logisch gerelateerd zijn.

Een belangrijk voordeel naast de modulaire inrichting is de vermindering van het aantal ‘dwingende’ voorschriften voor documentatie van het informatiebeveiligingssysteem.

Voorkennis

Voor deze training is voorkennis een pré, maar niet noodzakelijk. We raden je echter toch aan om deze training te starten met enige basiskennis over informatiebeveiliging, om te zorgen voor optimale leerresultaten!

 

Wil jij in korte tijd de ISO 27001 standaard begrijpen?
Wil je leren hoe je ISO 27001 praktisch kunt implementeren?
Wil jij de ISO 27001 expert worden van jouw organisatie?
Schrijf je dan nu in!