Skip to main content

De tien management geboden

De tien management geboden

 

Gebruik ze om jezelf te ontwikkelen tot een betere leider!

1. Neem de juiste mensen aan

Wil je een winnend team? Een team dat makkelijk te managen is om grote prestaties te leveren? Het grootste gevecht zit hem in het aannemen van de juiste mensen, ze deel uit te laten maken van jouw organisatie en direct op de juiste manier te laten starten.

 

2. Wees duidelijk over verwachtingen, normen, grenzen, succes criteria en verantwoordingsplicht

Het kost meer tijd en inspanning om hier vanaf het begin heel duidelijk over te zijn, maar het zal je op den duur uren schelen en zelfs betere resultaten opleveren.

3. Manage individuen

Natuurlijk wil je iedereen binnen een team gelijk behandelen, maar niet iedereen is gelijk. Je moet individuen managen. Leer hun behoeften, kracht, stijl en toekomstplannen kennen. Door ze individueel te managen help je ieder het beste uit zichzelf te halen en de beste prestaties te leveren.

4. Investeer – bouw relaties

Er is een oude uitdrukking over hoe je mensen kunt managen: “Bij mensen is snel langzaam en is langzaam snel.” Neem de tijd met je team. Krijg een band met je team. Luister naar je team. Stel je dienend op. Na verloop van tijd bloeien de relatie en de resultaten op.

5. Laat je team zelfstandigheid verdienen

Beeld een dimmer in die je stukje bij beetje hoger zet na verloop van tijd (in tegenstelling tot een aan-/uit schakelaar). Wanneer je team laat zien wat ze kunnen, beloon ze dan geleidelijk met meer zelfstandigheid en controle over hun werk, hun werkdag en hun rol binnen het bedrijf.

6. Laat je team autoriteit en verantwoordelijkheid verdienen

Hier geldt hetzelfde als bij punt vijf. Dit is iets wat je ze stapsgewijs laat verdienen en meer van laat genieten. En nog meer na verloop van tijd wanneer blijkt dat ze geschikt zijn om die autoriteit en verantwoordelijkheid te dragen.

7. Keer de piramide om

Hoe kan jij jouw team helpen? Hoe kan jij hen steunen? Hen kracht geven? Weet je het niet? Vraag het je team!

8. Verdien vertrouwen – hou je aan je woord en neem je verantwoordelijkheid

Ze houden in de gaten wat je doet en hoe wat je doet overeenkomt (of juist niet overeenkomt). Wees nauwgezet met het houden aan afspraken en verplichtingen. Wanneer je een fout maakt moet je geen excuses maken, geef je fout toe en ruim je eigen rommel op.

9. Richt je op het verdienen van respect, niet op het verkrijgen van genegenheid of goedkeuring

Bij kinderen moet je soms duidelijke grenzen stellen, voor hun eigen best wil. Hetzelfde geldt voor werknemers. Wanneer je voor “aardig gevonden worden” of “blijdschap in de groep” gaat, zal je niet alleen het team ongelukkig maken, maar zullen je resultaten verslechteren.

10. Los de lastigste issues snel op – durf volwassen gesprekken te voeren

Zeg de volgende zin tegen jezelf, “Principes voor persoonlijkheden”. Dit betekent dat je principes de moeilijke gesprekken laat leiden, en dat je moeilijke punten direct aanpakt en niet laat verergeren.

Vergeet niet dat leiderschap een vaardigheid is, die je leert door te oefenen. Pas deze tien geboden toe om je team en bedrijf te doen opbloeien.

Naast deze vaardigheden, zorgen goede leiders er natuurlijk ook voor dat alle interne processen goed verlopen. Bijvoorbeeld dat er geen datalek ontstaat door de informatiebeveiliging goed in te richten, en door te zorgen dat risicomanagement een belangrijke rol speelt binnen de organisatie. Meer leren over deze onderwerpen? Bekijk hier ons trainingsaanbod